Härlig vårsol i vår bygd när BM Idé & Trädgård lärde oss mer om hur vi skapar egna odlingsrum i vår trädgård. Detta blev startskottet för Naturen Nära projektet, och den första av 3 kommande aktiviteter under 2023. Lite efter 14.00 började förberedelserna med teknik, fika och dukning, och även Bodil och Micke från BM Idé & Trädgård hann komma på plats innan omkring 50 deltagare fyllde rummet i Sockenstugan.

Efter att alla kommit på plats, och vi hälsat välkomna, fick vi följa med in i deras odlingsrike, och ta del av deras kunskap och råd, från att använda rätt jord och bädd, till vad man ska tänka på gällande pollinering, växter, träd, odlingslådor och bevattning. Hela spannet från jord till bord helt enkelt. Det gick heller inte att gå miste om före och efter bilderna på de fantastiska förvandlingar av trädgårdar som de gjort i olika kunduppdrag.

Det var lekande lätt att följa med i deras berättelser, tips och råd, eftersom det återges med sådan inlevelse och engagemang. Nästan så pass så att vi gick miste om fikat, men turligt nog blev det även tid för det. Det är nog så det känns när man som jobb får prata om något man älskar och brinner för. Eller vad tror ni?

Föredraget fortsatte med en frågestund, och därefter kunde deltagarna köpa med sig både blommor, jord och produkter från BM Idé & Trädgård. Även Lennarts Trädgårdskonst ställde ut sina fina produkter. Det gick heller inte att gå miste om deltagarna när de lämnade Sockenstugan bärandes på en 40 kg jordpåse. Det kallar vi en riktig goodiebag!

Vi hoppas att ni efter denna dag kanske är en eller flera bekantskaper rikare, men framförallt rikare på kunskap om hur ni skapar ert odlingsrike där hemma.

Tack för att ni kom!❤️

#postkodeffekten #projektförförändring #grannskapsinitiativet