Naturen Nära

Hösten 2022 samlades representanter från föreningar i bygden och diskuterade: ”Vad kan vi göra med 50 000 kronor som gör att fler i grannskapet möts?”. Pennan vässades och papperna fylldes med idéer, men en röd tråd växte fram, nämligen att lyfta fram vår natur. Det innebär att vi under 2023 kommer erbjuda kurser och föredrag med inriktning på jord, vatten och skog, tack vare stöd från Grannskapsinitiativet. Helt gratis för dig som tillhör vår socken Angelstad-Bolmen.

Datum, tid och plats för tillfällena kommer löpande annonseras här på hemsidan, våra sociala medier och på anslagstavlor i byn.

”Genom Grannskapsinitiativet vill Postkodstiftelsen bidra till ökad trivsel, välbefinnande och hälsa i närområdet. Vi är därför väldigt glada över att stötta Angelstad Sockenråd som ger invånarna möjlighet att mötas utomhus och tillsammans vässa sina kunskaper om hur man kan ta vara på naturens resurser lokalt.”  säger Marie Dahllöf, Generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

En fin eftermiddag med BM Idé & Trädgård

Härlig vårsol i vår bygd när BM Idé & Trädgård lärde oss mer om hur vi skapar egna odlingsrum i vår trädgård. Detta blev startskottet för Naturen Nära projektet, och den första av 3 kommande aktiviteter under 2023. Lite efter 14.00 började förberedelserna med...

Odla med Ätliga Trädgården

Ätliga Trädgården håller ett föredrag med fokus på hur du sköter din odling under höst och vinter.

Sockenstugan, Angelstad.
19 augusti 10.00-12.00

Anmäl dig via vårt kontaktformulär genom att ange dina kontaktuppgifter senast 12 augusti.
Vi bjuder på fika.

Projektledare

Rebecka Linnér

”Det är tydligt att vi människor behöver återgå till att arbeta med naturen – och inte mot den. Under 2023 är detta ett område som vi vill fokusera på genom att anordna aktiviteter som bidrar till att fler i grannskapet möts och lär sig hur vi kan ta vara på naturens resurser under årets alla årstider.”

Hör gärna av dig till oss!

Telefon

073-0500841